Vindbaarheid van WordPress verbeteren en beter scoren

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je de vindbaarheid van WordPress kan verbeteren voor een betere score bij de zoekmachines. We gebruik hiervoor de gratis plug-in “Yoast SEO”.

Met “Yoast SEO” kan je de website optimaliseren bij het maken van je pagina in WordPress. Je krijgt te zien wat moet worden aangepast.

Keyword

Het is belangrijk een trefwoord te bepalen die de bezoeker zal intypen in de zoekmachine en die linkt naar de gewenste pagina van je website.

Titel

Het eerste wat je ziet bij een zoekresultaat is de titel. Dit moet een de gebruiker aantrekken om naar je website te gaan. Het is belangrijk het trefwoord hierin te gebruikten.

URL

Het tweede wat je ziet is de URL, hier moet het trefwoord in voorkomen. Gelijk is duidelijk waar de pagina over gaat.

Beschrijving

De beschrijving is een uitleg wat de gebruiker kan verwachten op de pagina. Het is belangrijk dat het trefwoord hier in voorkomt.

Afbeelding

Bij afbeeldingen is het belangrijk dat de ALT tag wordt ingevuld. Het is belangrijk om het trefwoord te gebruiken. De foto kan worden gevonden bij het zoeken naar afbeeldingen.

Tekst

Het is belangrijk de tekst te schrijven voor de gebruiker, het trefwoord moet in de eerste alinea worden. Het is belangrijk om een minimum van 300 woorden aan te houden.