Je WordPress website sneller maken

In dit artikel ga ik je uitleggen waarom en hoe je je WordPress website sneller kan maken. Zodat de bezoeker op je website blijft en dat je beter scoort bij zoekmachines. Na het lezen van dit artikel heb je een goed idee wat je kan doen om je website te versnellen.

Waarom je WordPress website sneller maken

Bezoekers verwachten dat een website binnen 3 seconden geladen is. Duurt het langer dan ben je de meeste bezoekers kwijt. Hierdoor zullen er minder pagina’s worden bezocht. Google heeft al aangegeven dat hun algoritme prioriteit geeft aan websites die snel laden. Die scoren beter in de zoekresultaten.

Door het versnellen van je WordPress website kan je bezoeker sneller vinden waar die voor komt en dit zorgt voor een goede ervaring.

Webhosting

Je kan nog zo veel optimaliseren om je website sneller te maken, maar als de server niet snel is heeft het niet veel zin. Zorg ervoor dat dat goed geregeld is.

Afbeeldingen optimaliseren

De bestandsgrootte van een afbeelding kan je optimaliseren door het comprimeren(Een manier om de grootte van bestanden te verkleinen) hiervan. Dit kan door het gebruik van een plug-in voor WordPress zoals EWWW Image optimizer of via een website zoals Website Planet.

Caching

Een andere manier om je website te versnellen is caching (dit houdt in dat gegevens in het tijdelijk geheugen worden geplaatst), dit zorgt ervoor dat de server minder werk hoeft te verzetten. Dit kan door bijvoorbeeld het gebruik van een plug-in voor WordPress: W3 Total Cache.

Website bestanden verkleinen

Het verkleinen van de HTML, CSS en Javascript bestanden is een goede manier om je website sneller te maken. Door het verwijderen van lege regels, extra spaties, regeleinden en inspringing. Dit kan door het gebruik van een plug-in voor WordPress: W3 Total Cache.

Conclusie

Er komt aardig wat kijken om je WordPress website sneller te maken. De plug-ins EWWW Image Optimizer en W3 Total Cache maken dit makkelijk voor je.

Om te kijken of je website goed is geoptimaliseerd kan je via de  tool Google Pagespeed Insights een test uitvoeren. Zo weet je gelijk waar je aan moet werken.